La Posterie

 

Wij, Jeroen en Carla Denis – Saelaert, beiden afkomstig van Gavere, zijn al 22 jaar in de restaurantsector aan de slag. "We gingen in 2001 van start met restaurant ’t Jagershof, gevestigd in een huurpand in Beerlegem". In 2010 werden we de trotse eigenaar van het bekende restaurant De Hermelijn in Wannegem – Lede. Dat was vroeger al ons favoriete restaurant en toen de zaak te koop kwam, hebben we niet getwijfeld.

We hebben de Hermelijn 11 jaar met volle overgave en passie uitgebaat maar voelden dat er voor ons nog meer in zat, graag hadden we na 22 jaar van weekend- en avondwerk met heel erg drukke servicen toch wat meer regelmaat en eventueel wat meer tijd voor ons gezin, familie en vrienden. Doen wat we graag doen maar meer op onze manier.

We bezochten talloze panden in de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines, met als bedoeling een Bed & Breakfast te beginnen. Uiteindelijk kwamen we terecht bij het achttiende- eeuwse pand "La Posterie" op de hoek van de Engelslaan en de Leuzesesteenweg in centrum Ronse. Het was liefde op het eerste gezicht, dit statige en historisch pand had in onze ogen heel erg veel potentieel om omgetoverd te worden tot gastenverblijf met 10 ruime kamers, eetzaal, vergader/ontbijtruimte en een prachtige binnentuin met zwembad. Het ondernemerschap in ons bloed won het voor een deel van onze plannen om het wat rustiger aan te doen, maar we hopen hier toch een betere balans te vinden tussen werk en vrije tijd.

De renovatiewerken zijn in september volop van start gegaan en we hopen jullie 6 afgewerkte kamers te kunnen bieden in juni 2021. Uiteraard willen we zoveel mogelijk de authenticiteit van het pand bewaren.

In het gastenverblijf zal er elke dag ontbijt en op zondag brunch aangeboden worden. Op vrijdag- en zaterdagavond serververen we ook een diner in onze mooie eetzaal. Deze ontbijt- en dinerformules zullen ook toegankelijk zijn voor iedereen, ook gasten die niet inslapen.

Met deze formules mikken we zowel op een zakelijk al toeristisch publiek .

Vanaf maart 2021 nemen we afscheid van De Hermelijn, die een nieuwe toekomst tegemoet gaat als kunstgalerij en sluiten daarmee een hoofdstuk in ons leven af.

Maar dit is geen afscheid van ons cliënteel, we hopen veel vertrouwde gezichten in ons gastenverblijf terug te zien voor een overnachting, ontbijt of diner.

Boek een kamer Reserveer een tafel